Gomorr!

Hej allihop! Nu ska jag snart iväg till skolan. Vid frukostbordet upptäckte jag att jag bara har 5 dagar kvar på min tetralysalkur :S Jag har ätit i flera månader och har ingen aning om jag kommer få världens utbrott av hudvulkaner eller hur det ska bli... Fortsätter och smörjer med rosazol och hoppas på det bästa.


Här har ni iaf min nuna igen före och efter smink.


Dagens shopping

Idag har jag storshoppat!

image description


 


Åh så söt!

Onepiece måste inte alltid vara fult. Titta vilken söt onepiece jag hittade.

image description

Men jag borde investera i hudfärgade underkläder, annars blir det för oanständigt ;p

 


Löning :)

Idag fick jag äntligen min lön. Tur att jag inte är en ensamstående 5-barnsmamma för då hade jag gått på knäna vid det här laget... Tydligen hade alla timmisar i mitt team blivigt utan lön, vår chef hade registrerat timrapporterna försent och gått på semester. Stabilt...

Kylig dag

Gårdagens sommarväder har flugit sin kos och idag är det soffliggar/pysselväder. Snart ska jag bege mig till jobbet, slit och släp, aldrig är det något annat.


Lunch

Restlunch på makaroner och kyckling med smarrig fildressing.


Uppsalakommun och deras anställda

I fredags var det löningsdag, för alla utom Tova. Vanligtvis får vi som är anställda av kommunen två dagar senare än alla andra, men nu var de 27:e en söndag och då får man lön på fredan. Problemet är att nånting hände med min timrapport på vägen från arbetsplatsen till lönekontoret så nu ska jag få min lön nästa månad helt plötsligt. Detta fick jag reda på kl 14 i fredags så jag ringde direkt till lönekontoret som förklarar att min chef måste godkänna att utbetalningsdatumet ändras. Oki, ringer till honom. Då visar det sig att han är på semester till de 4.e juni. Men vaffan! Jag ringer en kollega till honom som skickar ett mail medans vi pratar och förklarar att det inte går att göra nånting på en fredag... Typiskt kontor... Nu är det måndag och jag har fortfarande inte fått någon lön. Det är en jävla tur att jag har ett sparkapital, annars hade jag suttit i telefon hela dan och skjutit upp räkningar. ...pust... man blir ju lite frustrerad...

Antagligen får jag ändå sitta i telefon hela dan för att få tag i nån som kan hjälpa mig, jävla uppsala kommun >:(


KATTLA WILL KIEELL YOOO!

Proppmätt var ordet

Oj oj oj vilken middag det blev. Finastekillen grillade på kött och jag hackade sallad i svindlande fart. Efteråt bjöds det vin och mumsig ost med kex. Nu är vi tjocka och nöjda :D


Härlig middag i skuggan av körsbärsträdet. Finastekillens grillande går inte av för hackor!


En lugn stund

Nu har vi precis kommit hem från Sigtuna. Vi fick glass och kaffe och en trevlig promenad bland båtarna i gästhamnen. Tyvärr lämnade jag mobilen i båten så ni får fantisera själva hur det såg ut.

En bild på hamnen från båten.

Jag var lite krasslig i morse och var inte säker på ifall jag skulle orka åka, men nu är jag glad att jag tog mig iväg. Även om jag är helt slut efter så mycket sol och båtande.

Aningens utpumpad Tova visar dagens outfit :)

Mors dag och båtresa till sigtuna

Idag ska vi åka båt till Sigtuna och äta glass. Min mamma var upptagen, men Finastekillens mamma och morbror följde gärna med.

 


Hemväg


hemåt jag på väg hem till sambo och mysig säng. Hann med hela 30minuter på terassens casinoavdelning. Höll ett förmaningstal för min kära bror och tittade på när hans kompis spelade lite blackjack. Tur att jag var tvungen att gå till bussen, för är det nånting som får hjärtat att slå snabbare är det blackjack. Det är 3 år sen jag spelade sist, och jag har nog som mest spelat bort 20-30 kronor. Men det är så spännande att jag skulle bli beroende skitfort om jag inte hade stränga regler för vad nöjen får kosta. Blackjack har en budget på 20kr. Även om det bara blir ett enda spel. Annars var festen trevlig och full med diskussion och annat skoj.

Vägen hem är riktigt fin :)

 


På väg till lillebror som har kalas

Nu är jag på väg till min bror som har fyllt år.

Svårt att ta fina outfit bilder i bussen, ska försöka senare.

 


Lördagskul

Idag har vi varit runt i boländerna och tittat på diverse olika saker. Jag hittade en fin liten kylväska att ha lunchlådor i när det är långa dagar på jobbet. Sen delade vi på en kebabpizza till lunch.

Gott om plats för matlåda, termos och banan. T-shirt grafitti-pennorna har jag köpt på "stockhome" för länge sen.

På uteserveringen på Kens pizza fanns det gott om snyltgäster. Folk tar ju inte in tallrikarna när de ätit klart utan de bara går därifrån. Det drar till sig massor av hungriga fåglar. 

Pizzasugen kaja...

Das Bååt!

Vi tar en mysig tur innan grillningen i kväll.

Finaste killens båt går inte av för hackor!


Jag idag

Strålande sol och ledig hela dagen. Har ätit mitt fantastiska formbröd till frukost och njutit av solen.


Här har ni mig idag, med mina snygga solbrillor. Synd bara att de läcker så mycket soljus att man måste kisa eller skugga ansiktet...


image descriptionimage description
Fantastiskt formbröd av grovt rågmjöl, rågsikt och vete. Gott nyttigt och lätt att baka :D

Du behöver:
Ett paket jäst (50g)
5dl vatten
1tsk salt
3 msk brödsirap
Några matskedar matolja (jag häller i lite på en höft)
Tre sorters mjöl, sammanlagt ca 12-13 dl

Gör så här:
Smula jästen i en bunke, häll i salt, sirap och olja. Värm vattnet till fingervarmt (ca 37 grader), häll i lite vatten och rör tills jästen är upplöst. Häll i resten av vattnet. Häll i grovt rågmjöl i önskad mängd (jag tog 3 dl för det var allt som fanns kvar). Vänta nån minut så det får svälla lite (typ 2 min). Häll i nästa mjöl (jag tog 5 dl rågsikt) och avsluta med vetemjöl tills degen är smidig att knåda och man inte ser ut som ett träskmonster av degrester på fingrarna. Då ska du ha haft i typ 11dl mjöl sammanlagt. Låt jäsa i 30-40 min. Knåda lite och forma limpor, frallor eller vad du nu vill ha. Jag tog hela degen och la den i en form så den täckte botten med typ 4cm. Låt jäsa mellan 15-30 min beroende på om det är små eller stora bröd (i formen fick det jäsa 35 min ungefär).  Grädda på 225 om detär frallor och 200om det är limpor. Frallor typ 15 min i mitten av ugnen och limpor typ 35-40 min i nedre delen av ugnen. Tada! Gott bröd! Tyvärr är det inget konserveringsmedel i, så det håller sig frächt i typ 4-5 dagar. Sen blir det torrt och hårt, men gott att rosta.



Lite om min hud och rosacea

Det verkar vara många som nyss fått veta att de har rosacea och undrar hur man ska sköta om det. Jag har haft hud som reagerar och blir röd sen jag var 22, men fick diagnosen rosacea för tre år sen ungefär.
I det stora hela ser min hud jättebra ut nu, det enda problemen jag har är i ögonen.

Med smink och utan smink. Den ena kinden är rödare än den andra och blir jag arg/generad eller upprörd på något sett blir ansiktet knallrött, varmt och den "dåliga" kinden nästan lila. Varma kvällar sticker och kliar ansiktet.

Jag tänkte visa vilka produkter jag använder, tänk på att rosacea är väldigt individuellt och vissa saker kan vara jättebra för en och jättedåligt för en annan. Detta funkar för mig, hittills i alla fall.

På morgonen äter jag Tetralysal(på bilden är det oracea det är typ samma fast svagare), p-piller (yasmine) och omega-3 som ska hämma inflammationer. Vitaminerna tar jag på kvällen för mineralerna kan förstöra tetralysalen. Sen smörjer jag med rosazol, morgon och kväll (som funkar jättebra på huden). Milda sminkprodukter från apoteket som inte irriterar huden, har jag en jobbig dag i ögonen undviker jag smink där. Smörjande och fuktande ögondroppar kan jag aldrig vara utan längre. Systane är bäst men kostar skjortan när man behöver jämt.

Rengöring då?

Jo, där jag fick ipl-behandling sålde de "Care Plus" som skulle vara så bra för rosacea och bla bla bla. Saken är den att rengöringen är en peelingtvål och det känns inte så bra på huden. Dessutom var paketet på över 1100 spänn! Alla rekomenderar ju snälla produkter till rosaceahud och min hudläkare rekomenderar att man använder "ingenting" på huden. Faktiskt tvättar jag ansiktet med vatten nu för tiden. Det funkar bra med rosazolen.

En stor del av att hålla rosacea i schack är tyvärr att undvika goda saker som rödvin, stak mat, varm mat, träning, kaffe, socker, energidryck, upphetsning, glädje och allt annat som får hjärtat att klappa snabbare.


Jaja, långt inlägg...pust..

Inga botemedel men det funkar bra för mig, just nu i alla fall.


Lite pyssel

Jag har gjort allt annat man kan tänka sig förutom min praktikrapport. Bra va?


Jag hittade en låda förut med massa pärlor i som jag inte gjort något med. Onödigt att de bara ska ligga och skräpa, eller hur?


Min parfym

Jag hittade en parfym som heter som jag :D Visst är jag sugen på att beställa, men tänk om den luktar kräk? :S

Tova Night, eau de parfum spray FTW!

God morgon och förmiddag :)

Fast jag bad sambon att väcka mig till tidig frukost (kl 6) valde kroppen att fortsätta sova och radera minnet av händelsen. Jag klev upp vid 9 istället. Idag är det superfint väder och jag ska sitta med min praktikrapport. Puss puss

image description

Här har ni bättre bild på klänningen jag sydde som hör till dagens outfit. Röda flipflops och vit kofta får det bli när jag går ut senare.

 


På väg hem

Nu har jag vart ute på stan hela dan med gulliga Esra. Det har varit skitfint väder och tyvärr upptäckte jag att mina solglasögon med styrka inte funkar som solglasögon =\ Bågen sitter långt från ansiktet och solen lyser in både uppifrån och från sidorna. Jag gick tillbaka till affären och pratade med dem och där fick jag mycket dåligt bemötande från butikschefen som inte ville göra nånting alls. "Gå hem och prova i två veckor så får vi se", hon vägrade prova dem själv ute i solen. Jag är jättebesviken på smarteyes som rekommenderade att jag skulle ta så små bågar som möjligt utan att ta hänsyn till att de faktiskt ska skydda mot solen. Plus det dåliga bemötandet när jag inte är nöjd.

Bågarna är snygga iaf...

image description

Min pappa gick med på att vara modell för de snajdigaste paren och tyckte de gick bra att läsa med ;)

 


Dagens outfit

Nu ska jag ner på stan och hämta mina solbrillor med styrka! Här har ni en bild på mig, snygga kortbrallor va? Synd att ljuset i hallen suger =\

image description

 


Hej människor!

Nu är jag på väg till skolan igen efter fem veckor av rätterolig men otroligt slitsam praktik. Jag var kvar på mitt jobb som personlig assistent för att slippa ta studielån, så i princip har jag jobbat 140% (varav 40% avlönat). Den närmsta veckan har jag lite restuppgifter att fixa, men sen borde saker återgå till det normala.
image description
Här har ni mig idag och en bild på klänningen jag sydde igår. Bättre bild kommer :)


Det är jobb...

Jag har sytt lite, har bara inte orkat visa. För mycket jobb just nu.


RSS 2.0