Dagens ungdom...

Trevligt att sitta med fötterna på sätet mitt emot i en fullsatt buss... Uppfostran är det nog ingen brist på, det är tydligt tecken på revolt.


Två anledningar att inte köpa ett par brallor

Jag var vart lite på stan och handlat nödvändigheter som smink och tre toppar med prickar och ränder. Sen såg jag supercoola brallor i rött konstskinn. Jag har fantiserat om dessa brallor innan jag visste att de var moderna och fans i butik.

image description

 

Frågan är vad som är värst? Gigantisk kameltå eller missformat pankaksarsel?

Det blev iaf inga röda byxor idag...


Skola och sen fika

Just nu sitter jag på lektion och längtar efter fika fika FIKA!!!! Tiden går assakta och jag försöker lyssna utan att skaka på benet eller hoppa av stolen. Argh!


Skjortstrykartajm!

Hej på er läsare! Igår var en lång dag i storstan. Vi tittade på en fin lägenhet på söder (som sällskap) och tog en mumsig semelfika. Sen traskade vi runt och hann med en tygaffär och stadsmissionen. Jag hittade ett prickigt tyg, två små skjortor och en topp i trikå som ska få vara inspiration till klänningen jag ska sy av tyget.

Nu ska jag stryka de nya skjortorna och alla andra skjortor jag äger (efter som jag sällan har skjorta eller stryker)


Le Stockholm

Idag ska vi åka till storstan. Vi ska bara äta lite lunch först. Jag hade tänkt leta efter ljusblå jeans och fina tyger ofc :)


Skola

Just nu har jag många uppgifter i skolan och hinner inte sy eller blogga så mycket. Jag tänkte plocka fram maskinen i kväll igen, men frågan är om jag hinner göra något vettigt. Har lurat ut hur axelbanden på chiffongklänningen ska se ut iaf.

Jag blev också distraherad igår när jag upptäckte att det finns en ny säsong av "Spartacus" ute. Jagg trodde det var ute med serien då han som spelade huvudrollen fick cancer och dog =(. Jag varnar er, det är jättemycket våld, blod, sex och groteska scener. Men jag älskar serier med intriger och vackra dräkter. Klänningarna och håruppsättningarna på kvinnorna är fantastiska. Och så Lucy Lawless förstås, min barndomshjälte Xena ;)


<3 Lucy

Kreativ torka

Neeeeeeej! Inte mer snö!!!! Vaffan jag vill ha sommar! Fanfanfanfaan! Fint syväder, men vad jag ska hitta på nu? Kanske en väska?


Nattsuddar

Det var länge sen jag satt uppe såhär sent, men i natt kan jag verkligen inte sova. Mycket stick och kli i ögonen trots medicin och salva. Snart ska jag gå och göra ett nytt försök att sova men just nu är jag inte det minsta trött... Urk...

Skola snart

Nu är jag på väg till skolan. Så här ser jag ut idag.


Ny klänning

Igår blev jag klar med en klänning i chiffong. Det var så svårt att jag funderade på att slänga eländet och göra nånting annat istället. Men jag fick till det tillslut.

Jag tror att den blir finare med ett litet skärp i midjan, blommönstret ser mer enhetligt ut. Men jag tro inte att svart är bäst. Sen måste jag ha axelband, den är nålad på dockan nu.

Raderade bilder på sysidan :(

Min demon/ängel var tydligen för provocerande för sysidan. Naken och androgyn är inte ok då närbilderna var raderade när jag loggade in :( Eller så togs det pga lera inte är tillräckligt "textiligt". Men hallå där? Alla halsband, armband och smycken osv som man ser? Nu blir jag riktigt sur och ska minsann rikta in mig på sidor som förstår sig på konst... Gruff gruff >:(

Det gula nattlinnet

Såhär blev det, håret är genuint morgonstylat.

Nyligen uppstigen och snyggare än nånsin. Godmorgon, hur ät läget?

 


Vattenkannan

Så kom killen hem från garaget med den nya vattenkannan.

Före, grå tråkig och ful.                                               Efter, gul, fin och superkul

Surdegen blev bröd

Jag trodde den skulle bli en äcklig gegga jag fick slänga men jag klarade det!


Här visar jag hur man delar upp geggan som ska vara jäskraft

Det luktar kalas i hemmet, hoppas det smakar lika bra ;D

Jag har baserat limporna på kungsörnens recept som är på baksidan av påsen med grovt rågmjöl. http://www.kungsornen.se/Recept/Bakning/?rid=1345 men jag har använt mig av rågsikt och vanligt vetemjöl istället. Sen halverade jag mängderna för att slippa baka 4 limpor. Åker vi på middag i kväll har jag en fin brödig värdgåva ;)

Ibland måste man inte göra allt själv

Min fina kille gick iväg till garaget och tog våran fula vattenkanna med sig. Den ska få en ny fräch färg så den passar bättre i vårt kök. Härligt med händiga karlar ;)

Att jobba med "flow"

Idag åkte jag till gymet på förmiddan och sprang lite mot en vägg. Fånigt kanske men det är värt att få springa varm och torr.  Sen var jag alldeles för trött för att åka hem så jag gick förbi min mammas studiecirkel (hon är keramiker och en jävligt duktig sådan). Efter mysigt fika satte jag mig ner med en klump lera, i ungefär 4 timmar. Jag hade flyt och överträffade mig själv. Vanligtvis gör jag om flera gånger och får ställa undan och fortsätta en annan dag för att bli klar. Idag gick det bara fortare och bättre än nånsin. Jag kan säga att det är något av det bästa jag gjort i lera. Hoppas bara att den håller genom torkning och 2 bränningar.


Surdegen näst sista dagen

Nu ska degen blandas med 1l vatten och 1l mjöl. Sen ska det stå till i morgon och gotta sig.


Datakunskap och kreativitet

Idag åkte jag till skolan i tron om att det skulle bli en lång förmiddag framför excel. Jag fick en uppgift och gjorde klart den, då fick jag en uppgift till som var ganska svår. Helt plötsligt säger läraren att vi har sista gången idag och att jag håller på med den svårste slutuppgiften i excel. Lite bläddrande i kursboken var allt som behövdes och så var uppgiften klar. MVG som slutbetyg, woop woop!

Igår fick jag kreativiteten tillbaka igen, jag har påbörjat ett sött litet nattlinne i ett gult bomullstyg som vägrar att samarbeta med min provdocka. Tyget är för ulligt, så när jag trär på det fastnar det mot dockans yta som kardborre. Så jag har inte hunnit bli fotad med den på än ;p Jag ska fixa det när jag kommer hem. Nu väntar jag bara på att min kära bror ska bli klar och masa sig ner på stan så vi kan fika. Stora planer på gång.

Lite kul bara

Den här kattens liv blir aldrig detsamma...



Komma ikapp

Nu är jag på väg till skolan för att jobba på nästa grupparbete. När det är klart ska jag plugga lite mer till provet i eftermiddag. Huvudvärken jag hade igår är borta. Skönt.


Uärk!

Idag vaknade jag med huvudvärk, det var alldeles för varmt under täcket men alldeles för kallt utanför. Vi har prov i företagsekonomi idag och jag är inte ordentligt förberedd. Jag har fortfarande huvudvärk och har ingen matlåda heller. Blä...

Såhär kan man se ut en jobbig morgon före ansiktet är på. Smink borde ingå i högkostnadsskyddet.

 


Surdegen dag 2

Nu har den gjort fina små luftbubblor, helt själv. Hurra! Dax att röra om.


Blev lite vanligt bröd också.

När mjölet ändå var framme passade jag på att baka lite vanligt bröd.

Receptet.
1 paket jäst
2msk brödsirap
1tsk salt
50g smör
4dl grovt rågmjöl
8dl rågsikt
5dl vatten eller mjölk
Lite av nån mumsig krydda, jag tog kanel. Kummin och anis är andra poppis brödkryddor.
Gör såhär: Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll på vätskan rör lite tills det blir "fingervarmt" ca 37grader. Häll över jästen, tillsätt salt och sirap. Rör om och häll i det grova mjölet, låt dra nån minut. Rör i resten av mjölet tills degen inte kladdar fast på dig (spar lite mjöl till utbakning) låt jäsa under duk i en halvtimme. Knåda sen degen på mjölat bakbord (diskbänk) i nån minut. Man knådar för att töja ut glutentrådarna som håller kvar luftbubblorna i brödet. Forma till frallor eller limpor efter behag och låt jäsa under duk i ca 15 min. Grädda frallor på 225 grader och limpor på lite svalare. (har inte testat limpor på detta recept, återkommer om det) tills de blir lagom bruna och det luktar underbart. ;) klart!

image description

 

Katten övervakade arbetet ifrån hedersplatsen

image descriptionimage description


Surdegen dag 1

Jag tänkte prova att baka på surdeg. Jag använder kungsörnens eget recept som står på mjölpåsen.


Tacos!

Lördagsmiddag bland skolböcker och motordelar.


Full fart idag!

Idag har jag flera saker att göra. Just nu håller vi på och gör helgfint hemma, dammsuger och torkar. Sen ska vi åka och bestämma vilka glasögon jag ska ha (hittade flera fina par men kan bara välja tre). Kan jag övertala killen åker vi till en nyöppnad loppis på heidenstamstorg och sen släpper han av mig på sy och antikmässan i fyrishov. Hoppas jag hinner med allt, för jag ska börja jobba klockan tre :p

Jag har fått praktik :D

Nyss ringde de från Ohlssons tyger och berättade att jag var välkommen på praktik hos dem. :D Jag skulle komma in i butiken och prata lite mer om detaljerna i nästa vecka. Roligt!


Den kroniska ögonplågan

För 3 år sen fick jag diagnosen rosacea. Det är en kronisk inflammation i huden i ansiktet. (inte smittsam kan man tillägga) Man får ett rött nylle med finnar på, ibland blir man svullen också. Har man otur kan man få problem med ögonen. Det kallas okulär rosacea. Ögonen blir röda och torra, svider och kliar. Vissa dagar är bra, andra riktigt jobbiga.

Idag är en jobbig dag. Nu är jag på väg till apoteket för att hämta medicin. Jag ska vara mindfull och njuta av det fina vädret istället för att deppa.


Snart dax att sova

Nu ska jag ta ett bad och sen gå och lägga mig. På glasögonaffären tidigare idag lyckades jag bestämma mig för ett par brillor som var riktigt fina (så de blir inte helt hiskeliga med cocacolabottnarna) men vi ska titta mer på lördag för jag har två par till att välja ut. Nu ska jag bada, gonatt!

Skola sen glasögon

Synundersökningen gick bra, jag behöver nya starkare glasögon. Tråkigt att flaskbottnarna ska bli ännu tjockare men det ska bli skönt att kunna se utan att få ont i huvet.
Problemet är nu att hitta vettiga bågar. Det är svårt att få dem att se bra ut när de är tjockaså man kan lika gärna ha lite skojiga isåfall. Kanske som de här?

Typiskt att min omgivning inte alls skulle hålla med om att de är fina :p


Nuvarande glasögon

Bara så ni får se hur de ser ut tänkte jag.


Godmorgon

Idag vaknade jag vid fem och kunde inte somna om. Lika bra att kliva upp när killen åkte till jobbet. Jag har suttit en stund och filat på en ny bloggdesign, problemet är att jag lessnar på utseendet långt innan det är klart. Jag funderar lite smått på att påbörja ett nytt syprojekt. Antingen en väska eller en bolero av chiffongen jag köpte igår.

Jag har aldrig varit speciellt förtjust i storblommigt, men jag gillar den lite japanska stilen och hur färgerna påminner om nån exotisk fågel. Jag hade tänkt att boleron skulle få stora ärmar. Antingen fyrkantiga som på en kimono eller klockärmar.

RSS 2.0